Uw hond verzekeren tegen ziektekosten?? 
                                                                           
We leven in een maatschappij waarin werkelijk alles te verzekeren is …. Zo ook Uw huisdier.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, een virus is zo overgewaaid en helaas slaat het noodlot soms ook harder toe.
De kosten van medische behandeling kunnen fors oplopen. Zeker in het geval van ernstige ziekte maar ook als Uw hond iets mankeert waarbij het niet a la minute duidelijk is wat hiervan de oorzaak is. Ook blessures als gevolg van wild spelen, tijdens trainingen of gewoon tijdens een lekkere boswandeling kunnen een flinke kostenpost met zich meebrengen. Een simpele oorontsteking, een wespensteek, een gebroken pootje, verzin het maar wat Uw geliefde huisdier allemaal kan krijgen.
Een verzekering tegen ongevallen en ziektekosten kan in veel gevallen er voor zorgen dat Uw hond die medische behandeling krijgt die hij nodig heeft omdat (een groot deel van) de kosten vergoedt zullen worden. Maar feit is wel dat indien U meer dan 1 hond heeft de premie hiervoor aardig kan oplopen; heeft U 1 hond dan is verzekeren zeker de moeite waard.

Zoals bij elke verzekering geldt ook hier dat de kleine lettertjes goed gelezen moeten worden zodat U weet waarvoor Uw hond wel verzekerd is en waarvoor niet. Over het algemeen wordt preventieve zorg (inenten, ontwormen e.d.) niet vergoed. Ook erfelijke aandoeningen zijn over het algemeen uitgesloten. Ook kunt U ervoor kiezen om de voortplantingsorganen wel of niet mee te verzekeren. Tegenover Uw voorkeuren staat natuurlijk een premiebedrag. Tegenwoordig ligt de premie per ras ook vaak verschillend omdat de laatste jaren gebleken is dat er bij bepaalde rassen meer aandoeningen voorkomen dan bij andere rassen.

Een van de verzekeraars die een huisdieren verzekering in hun aanbod heeft is Dier & Zorg van Proteq. (www.dierzorg.nl) Via de website kunt U zelf Uw premie berekenen nadat U een aantal gegevens hebt ingevoerd. Het voordeligste is wanneer U de hond van pup af aan laat verzekeren, de hond heeft dan nog geen medisch verleden en zult U niet te maken krijgen met (tijdelijke) uitsluitingen.

Het wel of niet laten verzekeren van Uw hond is uiteraard Uw eigen keuze, Uw eigen afweging afhankelijk van Uw eigen financiele situatie. En het allermooiste is natuurlijk dat U na verloop van tijd kunt zeggen dat U de premie voor “niets” heeft betaald …… dat betekent namelijk dat Uw hond kerngezond geweest is al die tijd en dat is de fijnste conclusie die je als baas kunt trekken en Uw hond heeft zonder kwalen en pijntjes zijn hondenleven kunnen leiden.

 
Rebecca Accart garden 07-2002 01.jpg
   

 

Copyright © Tibetaanse Terrier Nieuws Site
 
hillwalk.JPG
88.gif