De Tibetaanse Terrier
       en kinderen.......
                                            
                           Over  het algemeen is een Tibetaantje gek met kinderen en anders om ook.
                            Een Tibetaan is niet voor niks een gezelschapshond, hij houdt van alles wat met het gezin
                            te maken heeft. Vandaar zou ik eigenlijk beter willen zeggen d Tibetaanse Terrier is
bij uitstek een gezinshond.

Ook als u nog geen kinderen hebt maar wel een gezin wil stichten heeft de Tibetaan een groot aanpassing vermogen en zal de kleine prima accepteren, mits natuurlijk wel uw viervoeter in het proces wordt betrokken. Dat is heel belangrijk want als hij of zij aan de kant wordt gezet als er kinderen komen,  zal een tibetaantje het niet kunnen begrijpen waarom. Dus een advies wat we graag willen meegeven, als er kindertjes komen en uw tibetaantje al de trouwe huisgenoot was in het Ogezin  is het betrekken met alles omtrent uw pasgeborene heel belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor alle hondenrassen.

Als u al een gezin heeft en een Tibetanen puppy wilt aanschaffen, overleg voor uzelf dat u er natuurlijk een gezinslid bij krijgt en die ook de nodige aandacht moet hebben.

Vooral is het natuurlijk de eerste periode heel veel werk, zindelijk maken opvoeden enz….

Realiseer u goed als u de tijd en de liefde binnen het gezin heeft om het kleintje alles te geven wat het nodig is,  u er later alleen maar profijt van heeft.


Ook is het belangrijk dat uw kinderen het nieuwkomertje respecteren, geen enkele hond vind het leuk in zijn ogen geprikt te worden en aan de oren getrokken te worden, dus u heeft zowel uw Tibetaantje en uw Kind(eren)  op een goede manier te begeleiden.
 
 

Als uw kinderen heeft in de leeftijd van 0 tot 4 jaar is het heel belangrijk   om bepaalde zaken in acht te nemen, laat uw
DSC01965.jpg
kinderen nooit  liggen terwijl een Tibetaantje( dit geld voor elk ras) er bovenop gaat liggen of zitten, want het is en blijft een roedeldier, hij of zij zal dan denken dat uw kindje lager in rang is. We geven daarom ook het advies dat de kinderen altijd boven de hond moet staan en dat bedoelen we letterlijk, heeft u een baby die net kruipt, zorg ervoor dat uw tibetaantje laag blijft en dat uw baby hoger in rang is in het gezin, met peuters en kleuters hetzelfde leer ze altijd zitten of staan om met ze te spelen.  Als uw nieuwe huisgenootje zijn plaats weet binnen het gezin zal hij of zij een heerlijke vrije en gezellige tijd met u en uw gezin doorbrengen en voor u  en uw gezinsleden door het vuur gaan.

De Tibetaanse Terriër heeft heel veel aanpassings vermogen en zal niet gauw problemen geven met kinderen, omdat het zachtaardig en rechtvaardig karakter heeft en van oorsprong zeer kind vriendelijk is. Het is zelfs zo dat het bij uitstek een van de beste rassen is die goed met kinderen omgaan, en kinderen met hun. Vaak als een tibetaantje in een gezin leeft met kinderen zal hij of zij heel erg naar hun trekken en veel met ze spelen.

De Tibetaanse Terrier is niet kleinzerig, maar toch moet er enige voorzichtheid geboden worden, dat de kinderen of hun vriendjes de hond niet pesten. Mocht dit toch gebeuren dan zal de Tibetaan weggaan. Blijven de kinderen dan toch doorgaan, dan zal hij eerst waarschuwen, blijkt dit onverhoopt niet afdoende te zijn, dan zal hij in het laatste geval pas zijn tanden laten zien.

Hieronder volgens wat tips omtrent het gedrag van de Tibetaan met kinderen en omgekeerd:

- Laat de kinderen niet met de hondenbotten gooien - Laat uw Tibetaantje erop
  kluiven
- Laat de hond niet de schoolspullen van uw kids opeten - Laat de kinderen eerst
  hun  huiswerk doen
- Kinderen mogen de hond niet bijten uit ondeugdheid - De hond mag niet aan de
  haren van de kinderen trekken
- Laat de hond niet uit de bekertje van uw peuter drinken - Laat uw kind niet uit de waterbak van de hond
  drinken
- Hou de buitendeur ‘s ochtend goed in de gaten en stuur uw kids naar school - en zorg niet dat ze nog in
  de mand liggen van de hond  en uw Tibetaantje al onderweg naar school is
- Laat uw kinderen geen hondekoekjes eten - Laat de Tibetaan uit de snoeppot van de kleintjes blijven
- Als uw besluit om de kleintjes te wassen zorg er voor dat de kleine zich niet verstopt en uw harige
  viervoeter  al lang en breed in bad ligt
- Laat uw kind niet op de hondenriem kauwen - Laat de hond niet op de schoenvetertjes of broekspijpen
  van de kinderen   kluiven.  Leer uw kinderen zelf de schoenen ontstrikken en laat de hond het niet voor doen.

alles (3).jpg
Tot op heden hebben we weinig negatieve ervaringen met Kinderen en Tibetaantjes   gehoordHet begint al als ze net op de wereld zijn, socialisatie bij de fokker is al het goede begin en als u dit voortzet heeft u een heerlijke kindvriendelijk maatje in uw gezin.
Copyright © Tibetaanse Terrier Ras en Pupinformatie
kindhond.gif
kindhond2.gif
DSC01050.jpg