Welke kammen en borstels zijn wel en welke zijn niet geschikt voor uw Tibetaanse Terrier
 
Om uw Tibetaanse Terriėr goed te kunnen onderhouden, is het zeer belangrijk dat u met het juiste materiaal werkt!! De juiste kammen en borstels vergemakkelijken de dagelijkse vachtverzorging zowel voor U als Uw Tibetaan. In de betere dierenspeciaalzaak en ook op het internet is een heel assortiment verkrijgbaar als het om vachtverzorging gaat, voordat u zich van alles aanschaft is het natuurlijk zowel voor uw portemonnaie als de ergernis goed te weten, welke borstels en kammen nu dat werkelijk geschikt zijn voor uw Tibetaanse Terriėr. Daarom hebben we ze eens voor u alle op een rijtje gezet.

Deze maand behandelen we de meest uiteenlopende kammen en volgende maand zullen we de verschillende borstels onder de aandacht brengen.  
mason.jpg
Haren borstel, met plastic pennen er tussen, met houten handgreep

Een prima borstel om het haar lekker mee los te borstelen, deze borstel breekt het haar niet af en zorgt er tevens voor dat de talg goed door de vacht wordt gemasseerd  
haarborstel.jpg
Ovale haren borstel rond, met houten handvat

Deze borstel is niet geschikt voor uw Tibetaan. De borstel is meer geschikt voor jachthonden om hun rugharen, die veel korter zijn dan onze Tibetaan, mee te borstelen, zoals de Golden Retriever, flatcoat Retriever etc.  
Dubbele borstel, een zijde met haar, andere met metaal pinnen en plastic nopjes erop, houten handgreep

Deze borstel is matig geschikt voor uw Tibetaan, de nopjes aan de een zijde blijven in de vacht haken, wat afbraak kan veroorzaken, en de andere zijde zijn de haren te dicht ingepland om echt lekker door de vacht te komen. Tevens ligt de dubbele zijde borstel niet lekker in de hand om door onze lange vachten te borstelen.
2039.jpg
Ion haren borstel, met plastic pennen ertussen en kunstof handgreep

Een perfekte borstel voor de Tibetaanse Terrier. Hij voldoet aan dezelfde eisen als de eerst vernoemde borstel. Alleen als extra zorgt de ion werking dat het haar niet statisch werkt. Tevens zorgt deze borstel voor een prachtige glans over de vacht.  Een onmisbare borstel voor een dagelijkse borstelbeurt van uw Tibetaan.  
Platstic pennen, met kunstsof handgreep

Deze borstel is niet geschikt voor uw Tibetaan. Veel te stug. De noppen blijven als weerhaken in de vacht steken.   
Pennenborstel.jpg
Metalen lange pennen, met houten handgreep

Een perfecte borstel voor de Tibetaan. De pennen zijn voldoende lang om tot de huid te komen. De eerste vorming van klitten kunnen op deze manier goed verwijderd worden.  
marspen.jpe
Metalen pennen, met houten handgreep

Ook deze borstel doet hetzelfde als hierboven beschreven borstel, alleen zult ook goed moeten kontrolen dat u de borstel diep genoeg in de vacht zet, zodat u niet alleen de bovenlaag borstelt.
slicker.jpg
Soft slicker, metaal met houten handvat

Deze borstel heeft allemaal kleine weerhaakjes die vrij zacht zijn van materiaal.
De borstel is voor de eerste vlitklitjes die tegen de huid aanzitten. Met deze borstel kunt u deze vlitklitjes losborstelen, zodat onnodig haarverlies wordt tegen gegaan. De borstel is in verschillende maten verkrijgbaar.
universeel.jpg
Universeel borstel, metaal met kunstof handgreep

Deze borstel heeft dezelfde capaciteiten, als de hier bovengenoemde borstel.
Het nadeel van deze borstel is dat de pinnetje zeer hard zijn, waardoor u de huid kunt irriteren. Neem liever de slicker brush of de Karlie, Lees Pooches borstels.   
borsels.jpe
Flexible Karlie borstel, metaal, dubbel zijdig met kunstof handgreep

De Karlie borstel is een van de nieuwste borstels op het hondentrimgebied.
De borstel lijkt veel op de Flexible Les Pooches. De borstel kent twee kanten,
een kant met gebogen weerhaakjes en een kant met rechte haakjes. De gebogen haakjes zijn iets makkelijker in gebuik op onze vachten. De borstel is licht flexible waardoor hij gemakkelijker tot op de huid komt. De borstel heeft de capiciteit om vlitklitten die tegen de huid zitten op een zo min mogelijke pijnlijke manier te verwijderen. De borstel is verkrijgbaar in 2 verschilde hardheden. De rode zijn de pinnen harder dan de groene, dus met de rode iets meer oppassen dat u de huid niet irriteerd.   
Flexible Les Pooches Matt Zapper, metaal, dubbel zijdig met kunstof handgreep

Deze borstels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, elke kleur kent zijn eigen hardheid. Het is een kwaliteitsborstel, waarbij beide kanten kleine weerhaakjes bezitten, dus 2 zijdig breukbaar. De flexibiliteit van de borstel is zeer  hoog, wat zowel ergonomisch voor de baas werkt, als
comfortable voor uw Tibetaan. Tevens is de borstel ook verkrijgbaar in dubble borstelvlakken om zo tijd sparend te kunnen werken. De borstels staan gekend om een lange levensduur.      
rubberborstel.jpg
Rubber borstel

Deze borstels zijn geschikt   voor kort harige honden die een ongekende rui kennen, door te borstelen met deze borstel worden de loszittende haren verwijderd, dus niet geschikt voor onze Tibetanen.
handschoen.jpg
Rubber handschoen, met katoen afgewerkt

Deze handschoen heeft hetzelfde effekt als de rubberen borstel en dus niet geschikt voor een langharige hond.
 
= niet geschikt
= beste keus
= enige voorzichtigheid geboden
= redelijke keus
Copyright © Tibetaanse Terrier Nieuws Site
tibetan3.gif
tibetan3.gif